Wednesday, March 21, 2012

Mijn werk geselecteerd voor de Canvascollectie!!

Mijn werk is andermaal geselecteerd voor de Canvascollectie!!! :-)

In het M Museum Leuven, waar ik deelgenomen heb, waren er 480 deelnemende kunstenaars met elk 3 werken. Daarvan zijn er na de preselecties uiteindelijk 22 werken geselecteerd door de nationale jury om tentoongesteld te worden in de Bozar van 10 mei tot 10 juni. Ik ben één van de gelukkigen. :-) Nationaal doen er 5330 mensen mee aan de Canvascollectie/ La Collection Rtbf.

Iedereen is uiteraard welkom om te komen kijken. Je zal tijdens de eerste twee weken van de tentoonstelling ter plaatse jouw persoonlijke top-3 kunnen doorgeven. De 5 populairste werken maken dan nadien kans op de publieksprijs door middel van online stemming tijdens de derde week van de tentoonstelling.

De Canvascollectie wordt ook uitgezonden in een reeks van 7 afleveringen op zondagavond op Canvas. De reeks loopt van 1 april tot 13 mei. Mijn werk zal te zien zijn in de aflevering over M Museum Leuven op zondag 29 april om 20u15.

Het werk waarmee ik geselecteerd ben omvat een maquette van een dystopisch gebouw. Via deze link, http://vimeo.com/38913543
, kan je een filmpje bekijken waarin het maakproces en het uiteindelijke resultaat van het werk te zien is door middel van de stop-motion techniek. (Vergeet je geluid niet aan te zetten.)

Groetjes en misschien tot op de tentoonstelling!PX-T-13 (de Canvascollectie) from Pieter Léon Vermeersch on Vimeo.

No comments: